Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Szélviharral támad a hidegfront -frissítve 19:15

Szélviharral támad a hidegfront -frissítve 19:15

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. augusztus 24. péntek, 09:27 | Módosítva: több mint 5 és fél éve

Villámok cikázhatnak...Villámok cikázhatnak...Ma véget ér a hőség, holnap mindenütt csak 25°C körüli értékek valószínűek.

Frissítve: ma 19:15

A csapadékzóna nagyon lassan helyeződik át kelet felé, jelenleg a Tatabánya-Székesfehérvár-Mohács vonal környékén kezdett el esni. Debrecenben még mindig 33°C-t mérnek, miközben észak-nyugati határ mentén 14-17°C közé esett vissza a hőmérséklet. A csapadékmező a főváros térségét várhatóan pár órán belül elérheti, a keleti országrészbe viszont csak a hajnali órákban érkezhet meg. Az éjszaka folyamán a szél átmenetileg mérséklődik, de holnap újra megerősödik.

Szombaton könnyen megdőlhet az aznapi melegrekord, hiszen a kora délutáni órákban, a déli országrészben a hőmérő higanyszála megközelítheti a 40°C-ot is. Azonban északon sem fogunk fázni a 35°C feletti hőségben. Napközben a déli szél megélénkül, helyenként erőssé válik.

 Vasárnap a délután folyamán egy hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, mely meghozza a hőn áhított csapadékot. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, viharossá fokozódik. Nyugaton, északnyugaton már 20°C körüli értékek várhatóak, míg a keleti, déli országrészben még pár fokkal 30°C felett tetőzik a hőmérséklet. Délután illetve a kora esti óráktól nyugat felől egyre több helyen lehet számítani esőre, záporra helyenként zivatarra.

Hétfőn délelőtt még borult idő valószínű és csapadékra is lehet számítani, de fokozatosan megszűnik a nap folyamán. A hőmérséklet már mindenhol 20-25°C között alakul, miközben továbbra is erős marad az északnyugati szél.


Címkék: enyhülés, lehűlés, zápor, zivatar, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: