Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Megszűnik a hőség

Megszűnik a hőség

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. augusztus 6. hétfő, 19:00 | Módosítva: több mint 6 éve

A napsütés marad, de mérséklődik a forróságA napsütés marad, de mérséklődik a forróságAkiknek ez a hőmérséklet már túl magas nem is kell sokáig várniuk, hiszen hűvösebb levegő beáramlása indul meg az éjszaka folyamán.

A hajnali órákban az északnyugatira forduló szél hűvösebb levegőt hoz hazánk területére. Az ország nyugati és középső részén viharossá fokozódik.

A hidegfront hatására holnap már nem lesznek ilyen magas maximumhőmérsékleti értékek. Megszűnik a forróság, jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés. Nyugaton csak 28°C, míg délen és keleten még 31°C körül várható a legmelegebb órákban.

A hidegfronthoz nem társul kiadós csapadékzóna, azonban a nyugati és északi területeken az éjszaka folyamán előfordulhat zápor, zivatar. Napközben keleten, északkeleten lehet számítani egy-egy záporra, zivatarra.

A héten tovább csökken a hőmérséklet, hét végére mindössze 24°C körüli értékeket mérhetünk, viszont marad a száraz idő, csapadékra kevés az esély…


Címkék: enyhülés, zivatar, zápor, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: