Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A tavaszra várva...

A tavaszra várva...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. március 2. szerda, 07:47 | Módosítva: több mint 7 és fél éve

a kék jácint...a kék jácint...A Köpönyeg.hu tavaszi hátterén már kedvesen repkednek a fecskék, az időjárás azonban nem tud egy-két parancsszóra váltani - azért lassan, de biztosan jön a tavasz!

Ma, a tavasz második napján - az ország nagy részén - ragyogó napsütésre ébredhettünk, azonban ma napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és a kora délutáni óráktól, elsősorban a délnyugati tájakon, egyre többfelé lehet hószállingózás, havazás. Néhol 3-4 cm-es hó is hullhat, azonban tartósan megmaradó hó, a pozitív hőmérsékletek miatt inkább csak a magasabban fekvő tájakon, vagy naplemente után lehet.

Holnap még borongós lesz az idő, és elszórt havazás is valószínű; de pénteken és szombaton már a napsütés lesz túlsúlyban és erősödhet a nappali felmelegedés is. Főleg szombaton már +8, +10 fokos csúcsértékeket is mérhetünk és csapadék csak néhol fordulhat elő - érdemes erre a napra sétát, kirándulást tervezni, de kiváló idő lesz sportolásra is.

Ezek után azt is gondolhatnánk, hogy igen, itt az igazi kora tavasz, ám:

Vasárnap észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, a viharossá fokozódó északi széllel hideg levegő zúdul ismét a Kárpát-medence térségébe, elszórtan, keleten szórványosan heves hózáporok alakulhatnak ki. Csökken a hőmérséklet, a jövő hét elejére visszatérhetnek a keményebb fagyok is.

És a folytatás:

Keddtől fokozatos melegedés kezdődik, így a márciusi hosszú hétvégére már +10 fok körüli hőmérsékletek lehetnek. A Köpönyeg tavasz dizájnja lassan, de biztosan, egyre aktuálisabbá válik... Várjuk a fecskéket!


Címkék: tavasz, tavaszias, hideg, havazás, hózápor, hőmérséklet, lehűlés, napsütés, melegedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?