Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Változatosan alakul a hét második fele

Változatosan alakul a hét második fele

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. április 11. szerda, 15:39 | Módosítva: több mint 6 éve

Lassan megszűntek a hajnali fagyok, és végre süt a napocska is, és jön a hétvége, na meg az eső… Élvezzük ki még ma a napfényt, mert túlnyomóan borongós idő várható.Többfelé kiadós eső érkezik hazánkba, főként a hétvégén, de már holnap is ízelítőt kapunk a csapadékból.

A mai nap folyamán nyugat felől egyre többfelé szűri fátyolfelhőzet aJön az esőJön az eső napsugarakat, majd fokozatosan vastagszik a felhőzet. Csütörtökön nyugatról kelet felé haladva egyre több helyen ered el az eső, főként a DNY-i területeken várható nagyobb mennyiségű, 10 mm-t is elérő mennyiség. A mai jellemzően D-i, DNy-i irányú szél Ny-i irányba fordul és megerősödik. A nap második felében már inkább csak a keleti országrészre korlátozódik az eső. A hőmérsékletben pár fokos visszaesés várható.

Pénteken átmeneti szünet várható felhősödés és csapadék terén, a nap folyamán azonban újra megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű.

Szombaton egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, országos eső, zápor várható, több hullámban. Mennyisége a jelenlegi számítások szerint, több helyen meghaladhatja a 15 mm-t . A csapadék zöme szombaton valószínű, viszont vasárnap nagyobb az esélye a zápor, zivatar kialakulásának, úgyhogy lokálisan nagyobb mennyiségű csapadékot is észlelhetünk.

A hőmérséklet szempontjából jelentős lehűlés nem valószínű, de amikor nyugaton már esik az eső, de keleten még gyönyörűen süt a nap, 5-8 °C os eltérést is tapasztalhatnak az ország különböző tájain élők.


Címkék: eső, zápor, zivatar, ciklon
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: