Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Délkeleten hóhelyzet!

Délkeleten hóhelyzet!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. február 24. csütörtök, 20:57 | Módosítva: több mint 7 és fél éve

Gábor8412 képe Nagyszénásról...Gábor8412 képe Nagyszénásról...Szerda este jelentős havazás kezdődött az ország déli és keleti területein. A térségben egyre rosszabbak a közlekedés feltételei, több helyen 15-30 cm-es a hó! A legfrissebbek és a legfontosabbak a februári hóhelyzetről:

Február 25. 19:45 A két napos havazás eredménye Szegeden: 22 cm-es összefüggő hóréteg. A hétvégén - a gyermekek nagy örömére - ismét lehet szánkózni, hógolyózni!

Február 25. 17:56 Az előrejelzéseknek megfelelően északkeleten megszűnt a havazás, eközben a középső országrészben még szállingózik a hó, majd itt is abba marad és lassan csak a Dél-Dunántúlra korlátozódik.

Február 25. 12:45 A délután folyamán terjed délnyugat felé a havazás, ám eközben fokozatosan gyengül, így több, mint 24 óra után a Percről percre rovatunkat zárjuk. A havas képeket viszont továbbra is szerettel várjuk az alábbi címre: info@koponyeg.hu (a képek ennek a cikknek a galériájában lesznek elérhetők!) Köszönjük!

G Zoli képeG Zoli képeFebruár 25. 10:57 A legfrissebb előrejelzések szerint a következő órákban a havazás tovább terjeszkedik nyugat felé, nagyjából az Esztergom-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalig. Éjfélig ettől a vonaltól keletre is hullhat lepel-5 cm hó. A havazás intenzítása fokozatosan csökken délután és éjszaka az ország legnagyobb részén megszűnik a hóesés.

Február 25. 10:38. Két orosházi észlelőnk (Olga és Pity) is 25-30 cm-es hóvastagságot mért - eddig ez a legnagyobb hóréteg az országban! Pity szerint hókotrókat sehol sem látni.

Február 25. 9:40 Kicsit már jobb a helyzet Szegeden, folyamatosan takarítják a főbb utakat. A távolsági autóbuszok azonban csak 40-45 perces késéssel érkeznek meg a városba.

Február 25. 9:19 Lassan-lassan terjed a havazás a nyugati tájak felé, már a Gyöngyös-Paks-Baja vonaltól keletre végig havazik.

FK képe KabárólFK képe KabárólFebruár 25. 7:50 Szegeden továbbra is kritikus a helyzet, leállították a Bertalan híd forgalmát, miután egy kamion keresztbe fordult az úttesten. Az eset miatt úgy döntött a rendőrség, hogy lezárja a várost a kamionok elől. A buszok, villamosok 20-40 perces késéssel közlekednek! Erika azt írja a Percről percre rovatunkban, hogy teljes a káosz a városban.

Február 25. 6:20 Az Útinform legfrissebb tájékoztatása szerint az Alföld nagy részén, illetve északabbra is havasak a főutak, az alsóbbrendű utak pedig főleg a Tiszántúlon téli gumival is csak nehezen járhatók. A Szolgálat arra kéri az autósokat, hogy halasszák el az útnak indulást a térségben.

Február 24. 22:41 Pénteken megélénkül, néhol megerősödik az északkeleti szél, mely főleg a Tiszántúlon hóátfúvásokat okoz, így tovább romolhatnak az útviszonyok.

Ibi Pongója...Ibi Pongója...Február 24. 22:07 Főleg Szegedről, Berettyóújfaluról, Békésről, Gyuláról és Tótkomlósról érkeznek 10 cm-t meghaladó hómennyiségről szóló jelentések. A havazás erősödik.

Február 24. 21:41 Szeged belvárosában megbénult a közlekedés, ugyanis keresztbe fordultak kamionok, illetve a buszok nem tudnak felhajtani bizonyos útszakaszokra. Több helyen rendőrök irányítják a forgalmat.

Február 24. 21:24 A friss előrejelzések szerint holnap a havazás nyugatabbra terjedhet, nagyjából az Esztergom-Székesfehérvár-Barcs vonalig, miközben az intenzítása fokozatosan csökken.

Február 24. 21:19 Késnek a buszjáratok Kistelek és Szeged térségében. Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat a dél-alföldi régióra narancs fokozatú hóriasztást adott ki, hiszen Csongrád megyében 25-30 cm hó sem kizárt holnap estig.

tigrincs képe Gyuláróltigrincs képe GyulárólFebruár 24. 21:06 Folyamatosan havazik az ország délkeleti felén, az előrejelzésünknek megfelelően nagyjából a Miskolc-Pécs vonaltól keletre. A délben indított Percről-percre rovatunkba özönlenek az észlelések.

Február 24. 20:33 Karcag:-3 fok erős havazás! Álló kamionba csapódott egy teherautó - lezárták a 4-es főutat (Kovács András)

Február 24. 20:23 Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékben havasak, vagy letaposott hótól síkosak a főutak! A térségben csak az induljon útnak az éjszaka, akinek muszáj!

Február 24. 20:08 Szeged környékén több baleset történt, melyek közül egy halálos volt. Jelentősen megnehezíti a közlekedést a hóesés. Óvatosan vezessünk, mindenkit hazavárnak!


Címkék: havazás, riasztás, tél, hideg, hóhelyzet,
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?