Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Húsvéti hidegbetörés (04.06. 11:30)

Húsvéti hidegbetörés (04.06. 11:30)

Szerző: katicabogar, mikes | Publikálva: 2012. április 2. hétfő, 13:56 | Módosítva: több mint 6 éve

lesz idén piros tojás?lesz idén piros tojás?

Nyakunkon a húsvét, hiszen a hétvégén sok kisgyereknek meghozza a nyuszi az ajándékot, hétfőn pedig lehet menni a fiúknak locsolni. Lányok van már piros tojásotok, fiúk betáraztatok a kölnivízzel? Lássuk azonban, hogy az időjárás is locsolni fog-e?

2012. április 6. 11:30 - Egyre alacsonyabb maximumok

A következő napokban fokozatosan, egyik napról a másikra 5-6°C-kal alacsonyabb maximumhőmérsékleteket jeleznek a legfrissebb modellfuttatások. Nyugaton és északon már érezhető a beáramló hűvösebb levegő hatása.

2012. április 6. 06:45 - Enyhe reggel, hűvüsebb nappal

Az enyhébb reggelt követően, - hiszen az ország nagy részén 10°C körüli értékeket mértek -, ma már nyugaton nem kúszik olyan magasra a hőmérő higanyszála, mint tegnap. A friss előrejelzés szerint a következő csapadékzóna a holnapi nap második felében várható, és további lehűlést hoz magával.

2012. április 5. 14:50 - Jön már a csapadék

A legfrissebb modellfuttatások szerint a négy napban várható csapadék nagy része holnap-holnapután hullik.

2012. április 4. 20:31 - Oda fog fagyni a nyuszi

Húsvét hétfőre többfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Néhol -4, -5 fokos fagy sem kizárt reggel.

2012. április 4. 15:45 - Vasárnap 100 km/h-s szél

A legfrissebb modellfutások alapján vasárnap erősen viharos szélre számíthatunk - komoly hidegbetörés várható. Pont húsvétra 10-12 fokos lehűlés várható a friss amerikai modell (GFS) és az ECM alapján.

2012. április 3. 11:00 - Egyre hűvösebb húsvét

A legfrissebb modellfuttatások szerint a hét végére két lépcsőben visszaesik a hőmérséklet. Várhatóan már pénteken is jóval hűvösebb idő lesz, mint a hét közepei, vagy a mai maximumértékek. Vasárnapra azonban, az újabb hidegebb légtömeg hatására valószínűleg a hőmérő higanyszála a 10 °C-t sem éri el napközben.

2012. április 2.

A héten egyre jobban melegszik a levegő, hiszen 20°C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Sajnos azonban a hét második felére némileg visszaesik a hőmérséklet, és csak 15°C körüli maximumokat mérhetünk, legalábbis a jelenlegi futtatások alapján. Éjszaka 5°C körüli minimumok várhatóak.

A péntektől hétfőig tartó időszakban napos és felhős időszakok váltakoznak, időnként kisebb-nagyobb eső vagy zápor is tarkíthatja az ünnepi hétvégét.  Locsolási időszakban, vagyis hétfőn egyelőre inkább az északi- és középső területen élő asszonyok, lányok számíthatnak égi áldásra is a locsolók mellett.

Cikkünket folyamatosan frissítjük a modellfuttatások alapján. Gyertek, kísérjük figyelemmel merre ázik el a nyuszi, mikor a tojást rejti el; vagy hol lesz égi locsolás is hétfőn…

Játszatok a wellness hétvégéért, és számos más értékes nyereményért a Köpönyegen!


Címkék: húsvét, tavasz, napsütés, zápor
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?