Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ezen a héten is folytatódik a kellemes idő

Ezen a héten is folytatódik a kellemes idő

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. március 18. vasárnap, 18:40 | Módosítva: több mint 6 éve

Az elmúlt héthez hasonlóan marad a kellemes késő tavaszi hőmérséklet, bár pár fokkal alacsonyabb maximumokat mérhetünk, mint a hétvégén. A legvalószínűbb modellfuttatás szerint marad a napos, száraz idő, bár hétfőn előfordulhat helyenként záporeső, főként a DNY-i  és ÉK-i országrészben.Sok napsütés várható a jövő hétenSok napsütés várható a jövő héten


A hét túlnyomó részében napos idő várható, ha dolgozunk, akkor is használjuk ki az ebédszünetet vagy munka után sétáljunk egyet a kellemes időben. Ezáltal sokat javítunk a közérzeten, és felöltődünk, esetleg jobban kezeljük a tavaszi fáradságot. Bár a Nap ereje még gyenge, de óvjuk szemünket, bőrünket a káros sugaraktól.

Hétfőn hajnalban nem sokkal 10 °C alatt alakul a minimum, napközben 14-18°C-ig kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Hazánk ÉK-i és NY-i, DNY-i tájain záporeső, gyenge eső előfordulhat mérsékelt légmozgás mellett.

Kedden kissé visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 13-15°C közötti értékeket mérhetünk, gyenge marad a légmozgás. Csapadék nem valószínű.

A hőmérséklet a héten szerda, csütörtök magasságában éri el csúcspontját, 18°C körüli maximumokkal, viszont a felhőmentes éjszakákon a reggeli órákban 8°C alá esik a hőmérő higanyszála.

Péntektől pár fokkal hűvösebbek lesznek a nappalok, hétvégén hajnalban már 5°C alatt alakul, esetleg gyenge talajmenti fagy is előfordulhat. Napközben 15°C körül valószínű, de vasárnap már kissé melegszik a hőmérséklet. Vasárnap már több felhő várható felettünk, és némi csapadékra is számíthatunk….


Címkék: napsütés, előrejelzés, tavasz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: