Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A hosszú hétvégén 20 fok is lehet!

A hosszú hétvégén 20 fok is lehet!

Szerző: mikes | Publikálva: 2012. március 12. hétfő, 08:23 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

jön az igazi tavasz!jön az igazi tavasz!Annyira várjuk már az igazi tavaszt, és jobb időzítést nem is kívánhatnánk: a hosszú hétvégére jönnek a 20 fokok!

Már csütörtökön, március 15-én is többórás napsütésre számíthatunk, inkább csak a magasszintű felhőzet növekedhet meg, melyből eső nem alakul ki. A kinti ünnepi programokat tehát nem fogja befolyásolni az időjárás, és a nemzeti lobogónk is szépen fog lengeni az élénk ÉNy-i szélben.

Pénteken és szombaton szinte nem lesz felhő az égen, ragyogó márciusi napsütés várható. Eső kizárt. A hőmérséklet pedig tovább emelkedik, pénteken 16-17, szombaton már 20 fok körül alakulhat  - azaz szombaton már 22-23 fokos maximum is lehetséges.

Vasárnap - igaz megerősödik DNy-i szél, és megnövekszik a fátyolfelhőzet - marad az igazi tavaszi idő. 19 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Bátran tervezzünk hát a hétvégére szabadtéri programokat, és élvezzük a kellemes tavaszi napfényt. Érdemes lesz kirándulni, kerti munkákat végezni, sportolni, vagy akár már kerti partit rendezni.

Nagyon valószínű, hogy csütörtöktől-péntektől (elvégre Sándor-József-Benedek is közeledik) beköszönt az igazi tavasz, 20 fok körüli maxokkal...


Címkék: tavaszias, tavasz, futás, felhők, enyhülés, kirándulás, március, melegedés, napozás, modell, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?