Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Keleti oldal, nyugati oldal...

Keleti oldal, nyugati oldal...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. február 24. csütörtök, 07:27 | Módosítva: több mint 7 éve

kelet fehéredhet...kelet fehéredhet...Ha Ganxsta Zolee rapslágerével nem is, de friss előrejelzéssel jelentkezhetünk, hiszen keleten alakul a (hó)helyzet!

Ha a Köpönyeg jelenidő térképére nézünk, egyből beugrik a híres rapzene, legalább is annak a címe, hiszen a keleti oldalon (azaz, ahogy az előrejelzésünkben is olvasható, nagyjából a Miskolc-Pécs vonaltól keletre) többfelé havazik, ezzel szemben a nyugati oldalon ragyogóan napos az idő.

A következő 48-72 órában hazánk térségébe egy anticiklon peremén továbbra is hideg, de egyre nedvesebb levegő érkezik, melynek hatására főleg az említett vonaltól keletre várható havazás. Ma napközben a havazás erősödhet, többfelé 10 cm-t meghaladó friss hó hullhat. Ezzel szemben az északnyugati tájakon sok-sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. És hideg lesz, délután mindössze 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Holnap ismét énekelhetjük, hogy "kinézek az ablakon, végre péntek", és nem csak a péntek miatt, hiszen marad a rapzenés kettősség hazánk időjárásában, sőt, napközben nyugaton is megnövekedhet a felhőzet és a havazás határa is kissé nyugatabbra és délebbre tevődhet. A két nap alatt a Tiszántúlon és délkeleten akár 20 cm-t meghaladó hó is lehullhat, főleg ebben a térségben síkos, havas útszakaszokra számíthatunk, óvatosan vezessünk!

A hétvégére aztán tél tábornok megkegyelmez, hiszen nyugat felől mindenütt csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen bújik elő a nap, és a hőmérséklet is lassan-lassan emelkedik, a maximumok már 4-5 fok körül alakulhatnak...


Címkék: tél, napsütés, hideg, havazás, anticiklon, melegedés, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: