Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Holnaptól visszatér a kora tavasz

Holnaptól visszatér a kora tavasz

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. február 27. hétfő, 20:31 | Módosítva: több mint 6 éve

Melegfront érte el hazánkat észak-északnyugat felől, a nap első felében a Dunántúlon, délutántól már helyenként keleten is számítani lehet főként havasesőre, esőre, de reggeli órákban havazás sem kizárt.Kezdetben havazás, majd havaseső, eső....Kezdetben havazás, majd havaseső, eső....

Az éjszaka folyamán fokozatosan beborul az ég, a hajnali órákban a Dunántúl északi felén lép be a csapadékmező hazánk területére. Itt kezdetben havazás várható, ami a nap folyamán fokozatosan megy át havasesőbe, majd esőbe. A csapadékmező elsősorban dél, aztán lassan kelet felé terjed, a középső területeket kora délután, a Tiszántúlt csak az esti órákban éri el várhatóan. Ennek következtében a nyugati tájakon egész nap csapadékra számíthatunk. A várható hó mennyisége lepel és 5 cm között valószínű, de folyamatosan olvadni fog.

Szerdán már főként keleten, a nyugati országrészben már csak elvétve várható eső, havaseső, a hajnali órákban havazás. A holnap hajnali mínusz értékek után folyamatosan emelkedni fog napközben a hőmérséklet, részben ennek következményeképpen a csapadék halmazállapota folyékonnyá válik.

Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) múlt szerdán jelentette be, hogy Magyarországon is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma. Az OEK ezen a héten már arról számolt be, hogy az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon. Megelőzésképpen többször mossunk alaposan kezet, sűrűn szellőztessünk, valamint tüsszentéskor, köhögéskor használjunk zsebkendőt. A vitaminokban gazdag gyümölcsök is segítik, hogy ellenállóbbak legyünk a vírusfertőzésekkel szemben.

Öltözzünk rétegesen, mert bár napközben +5°C körül alakul a hőmérséklet, a hétvégi tavaszias időhöz képest még hűvösebbnek tűnik majd a hőérzet. Szerencsére a hét vége felé újra beköszönt a 10 °C feletti maximumhőmérséklet és a több órás napsütés.


Címkék: melegfront, havas eső, eső,
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: