Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Holnap viharos lökésekkel érkezik egy újabb hidegfront...

Holnap viharos lökésekkel érkezik egy újabb hidegfront...

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2012. január 5. csütörtök, 16:18 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

Bár ma is sok helyen erősen fúj a déli szél, de egy közelgő hidegfront hatására fokozatosan átfordul ÉNY-i irányba, és főként a Dunántúlon és a középső országrészben az erősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.Szeles idő várhatóSzeles idő várható

Ma egy melegfront alakítja időjárásunk, déli irányból fúj még a szél, bár a Dunántúlon már elkezdett nyugati irányba fordulni, az éjszaka folyamán várhatóan mindenütt nyugati irányú lesz. Reggelre már meg is erősödik a Dunántúlon az ÉNY-i irányba beálló szél. Egész nap számítani lehet viharos lökésekre főként a nyugati és középső országrészben élőknek. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, néhol 90-100 km/h-t elérő lökésekre is számíthatunk. Várhatóan holnap éjszaka mérséklődik a szél ereje.

Csapadék néhol várható zápor , hózápor formájában, a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet.

Fokozottan figyeljünk, mert a frontok ilyen gyors váltakozása nem csak az arra érzékenyek szervezetét terheli meg. Az erős szél károkat okozhat az épületekben, tetőszerkezetekben, fákat dönthet ki, legyünk körültekintőek!


Címkék:
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?