Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A fehér karácsony esélye (2. rész)

A fehér karácsony esélye (2. rész)

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. december 20. kedd, 14:30 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

merry christmas!merry christmas!Délnyugaton és északkeleten nőtt a fehér karácsony esélye.

Tegnap (2011. december 19-én) egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon felhőzete érte el hazánk térségét, melynek hatására az ország déli felén, kétharmadán egész nap havazott. A Dny-i tájakon 5-10, a magasabban fekvő tájakon 15-25cm hó hullott, szép fehérré varázsolva a tájat.

Holnap (szerdán) ÉNy felől újabb csapadéksáv érkezik fölénk, melyből szórványosan várható gyenge havazás. Ebből megmaradó, több cm-es hó - a jelenlegi számítások szerint - nem alakul ki.

Csütörtökön és pénteken délelőtt szünetre készülhetünk, majd péntek estétől már komolyabb csapadékot adó felhők érkeznek a Kárpát-medence fölé. A szombati front főleg északnyugaton mozgatja majd meg a levegőt, így itt több fokos enyhülésre van kilátás, és a hulló csapadék halmazállapota egyre inkább folyékony lehet. Az északkeleti, keleti tájakon ezzel szemben végig fagyos maradhat a levegő és több cm-es friss hó hullhat - akár még Szentestén is hullhat a hó.

Összességében a Dny-i, vastag hóval borított tájakon (a napközbeni olvadás ellenére) és a szombati havazásból legjobban kijövő ÉK-i területeken lehet fehér a karácsony.

A Köpönyeg.hu csapata az idei télen is felismerte azt a tényt, hogy sok embert tud megszólítani, így december elején felajánlottuk a több százezer fős közösségünk segítségét, és Dávid Kitti támogatását szorgalmaztuk. Kittike nevében is köszönjük a sok segítséget, mely hozzájárult ahhoz, hogy Kitti élhetőbb környezetben és egészségesebben tölthesse az ünnepeket.

A Köpönyeg.hu csapata Boldog karácsonyt kíván valamennyi olvasójának!

ui.: készülődés, sütés-főzés, karácsonyfa-állítás közben, karácsonyra, vagy szilveszterre küldj Köpönyeges képeslapot>>>


Címkék: karácsony, , front, hideg, havazás, enyhülés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?