Március 29. Péntek, Auguszta

2020 hurrikánszezon - éledezik a 31. nevezett vihar is...

Világidőjárás
2020. december 01. 12:00
null

Közeledik az év vége, és ennek talán az Atlanti hurrikánszezon érintett területein élők örülnek a legjobban. A szezon ugyanis hivatalosan hétfőn véget ért!

kép: Windy

Persze az, hogy hivatalosan vége messze nem azt jelenti, hogy ténylegesen is. Valahogy a viharrendszerek nem igazán figyelnek a naptárra, ahogyan Kappa sem teszi. A szakemberek figyelemmel kísérik alakulását, és bár még nevet nem kapott, valószínűleg meglesz az is.

kép: Windy

Nagyjából 40%-os esélye van arra az alakuló rendszernek, hogy trópusi viharrá, 30%-os esélye, hogy trópusi depresszióvá fokozódjon. Jelenleg a meteorológusok nagyon kicsi esélyt látnak arra, hogy a rendszer hurrikánnáfejlődjön, de persze ez nem feltétele a névadásnak.

kép: NOAA

Ha valóban eléri a minimum erősséget, akkor az idei szezon 31. nevezettviharalép színre, és a görög ábécé 10. betűjét, a kappát kapja majd név gyanánt. Hogy végül mekkora lesz az ereje, arra azért fogadásokat nem mernek kötni, hiszen idén igen sok váratatlan meglepetés érkezett már az Atlanti hurrikánszezonban.

kép: sewere-weather.eu

lead kép: mkweather.com

vihar2020klímaszezonhurrikánnév