Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Még mindig lehűlés!

Még mindig lehűlés!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. február 18. péntek, 09:05 | Módosítva: több mint 7 és fél éve

hol vannak még a napernyők...hol vannak még a napernyők...Közeledik a meteorológiai tavasz és azt gondolná az ember, hogy megyünk ki a télből - a helyzet azonban több mint elkeserítő: a következő napokban újabb lehűlés várható!

Február 18-át írunk, a naptár szerint lassan-lassan véget ér a hosszú, szürke (olykor fehér), hideg tél. Ha azonban az időjárás-előrejelzéseket nézzük, megdöbbenve vesszük tudomásul, hogy még mindig vannak tartalékai a télnek - tegnap főleg északon ezt elég jól sikerült fitoktatnia.

Hideg hétvége...

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökkenhet a felhőzet, főleg délután több órára előbújhat a nap. A középső és a keleti országrészben marad a borongós időjárás, és vegyesen lehet hó, havas eső, eső. 3 és 8 fok közé melegedhet délutánra a levegő. Az északnyugati szél megerősödik. Vasárnap főleg délelőtt lehet némi - tavaszra emlékeztető - napsütés, délutántól megnövekszik a felhőzet. Hózáporok főleg az Eger-Szeged vonalon fordulhatnak elő. A csúcshőmérséklet már csak 2 és 6 fok között alakulhat.

támad a szibériai hideg...támad a szibériai hideg...

 

A folytatás...

Az Északkelet-Európa térsége felett erősödő anticiklon délkeleti peremén még hidegebb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe. Kisebb havazás, hózápor főleg hétfőn és kedden lehet. A zimankó csúcspontja kedd-szerda körül lesz, ekkor reggelente -10 fokos zord értékeket is mérhetünk, és a délutáni órákra is csupán fagypont köré kúszhat a hőmérő higanyszála. Lassú enyhülés leghamarabb a jövő hét végétől kezdődhet. Addig is sapka, sál kötelező!

 


Címkék: hideg, lehűlés, hózápor, tavasz, havazás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?