Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Tavaszias hétvége várható többfelé esővel

Tavaszias hétvége várható többfelé esővel

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2011. december 3. szombat, 12:01 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

Magyarország déli részére már beköszöntött az enyhébb idő, ami holnapra már az egész országban jellemző lehet.Melegedés várhatóMelegedés várható

Az alsóbb légrétegekben már megindult a déli áramlás, ennek következtében fokozatosan melegszik a levegő, már 11 órakor Szegeden 5°C és Pécsett +7°C-ot mértek. Kettősség jellemzi ma időjárásunkat, míg délen 5°C feletti értékeket mérhetünk, az északi országrészben még maradnak a 1-3°C körüli értékek.

A déli országrészben a nap folyamán akár 9-11°C-ig is melegedhet a léghőmérséklet, és a nap is előbukkan. Estétől megélénkül a szél, éjszakára majd sokkal kevésbé hűl le a levegő.

Az északi országrészben élőknek még várniuk kell, egyelőre marad a ködös idő. Fokozottan vigyázzunk a közlekedésben, mert még számíthatunk ónos szitálásra. Itt ma még csak +3°C körüli maximumhőmérséklet várható és részben a melegebb légtömeg hatására már enyhébb lesz az éjszaka.

Hétfőig marad még az enyhe, csapadékos idő, élvezzük ki ezt a „melegebb” hétvégét, hiszen kedden több fokos lehűlés várható.


Címkék: eső, tavaszias, melegedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?