Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Mikulás hó helyett esőt hozhat?

Mikulás hó helyett esőt hozhat?

Szerző: katicabogar | Publikálva: 2011. november 25. péntek, 13:54 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

Mikulás bácsi esővel kecsegtetMikulás bácsi esővel kecsegtetIdén december 6-ára a Mikulás a puttonyában a sok ajándék mellett nem havat, hanem inkább esőt hozhat. Bár ez is hatalmas ajándék a ködös, borongós és nagyon száraz november után. Elég alacsony az esélye a fehér Mikulásnak.

Utoljára október 6-7-én tapasztalhattunk országos, kiadós csapadékot, illetve kisebb mennyiség 23-a körül esett, kivéve a napokban lehulló gyenge hószállingózást, ködszitálást, ami nem volt számottevő. A Duna vízállása is olyan alacsony, hogy 2003-ban mértek hasonló értéket.

Egyelőre továbbra is marad a csapadékmentes időszak, mivel az Észak-Európában végigvonuló viharciklon nem okoz nálunk csapadékot, viszont kisöpri a hideg levegőt a Kárpát-medencéből. Maholnap végre felszakad a hideg légpárna, megszűnik a köd.

Jelentős csapadékra továbbra sem kell számítani, a jelenlegi előrejelzések szerint legkorábban csak jövő hét vége felé várható csapadék, az enyhülés miatt ez egyelőre folyékony halmazállapotban. A hó még messze jár, bár november végére általában már túl szoktunk lenni az első havon. További részletekért folyamatosan nézzétek a frissülő előrejelzést.


Címkék: mikulás, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?