Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Amikor elhunyt szeretteinkre emlékezünk...

Amikor elhunyt szeretteinkre emlékezünk...

Szerző: Katicabogár | Publikálva: 2011. október 30. vasárnap, 09:05 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

kell ott fenn egy ország...kell ott fenn egy ország...Az egész hosszú hétvége alatt folytatódik a csendes, nyugodt, őszi időjárás.

November 1-je, kedd Mindenszentek ünnepe, november 2-a, szerda halottak napja a keresztény világban. Sokan ilyenkor látogatják meg a temetőket, rendbe teszik a sírokat, elhunyt szeretteiknek virágot visznek, gyertyát gyújtanak. Vannak, akik otthonukban emlékeznek az elmúltakra. Idén kedvez az időjárás a sírkertek meglátogatására.

Hétfőn napos száraz időre van kilátás, de azért helyenként a reggeli pára még a délelőtti órákban is megmaradhat. A hőmérséklet reggel fagypont körül, a legmelegebb órákban 15°C-ig is emelkedhet. Rétegesen öltözködjünk, mert a reggeli órákban még csípős hideg, míg később melegebb várható, de napnyugta után már hamar visszaesik a hőmérő higanyszála. Az esti óráktól kezdve újra megjelennek a pára és helyenként ködfoltok. Csapadékra nem számítunk.

Kedden is hasonló időre készülhetünk, és a hét közepéig megmarad a napközben 14°C körüli hőmérséklet, míg estére fagypont körül alakul, de a völgyekben ennél hidegebbre is számítani kell.

Csapadék csak a hét vége felé várható…


Címkék: köd, ősz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?