Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jön a hidegfront!

Jön a hidegfront!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. szeptember 5. hétfő, 14:18 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

Vonulnak a zivatarcellák Ausztriában...Vonulnak a zivatarcellák Ausztriában...Este hidegfront éri el hazánk térségét, viharossá fokozódik a szél, holnap 6-7 fokkal már hűvösebb lesz!

Ahogy a radarképeken is látszódik, nyugati szomszédainknál már zivatarok teszik mozgalmassá az időjárást. Északnyugat felől egy markáns hidegfront közeleg, mely véget vet a szeptemberi kánikulának. A front előtt a jelenleg még Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban előforduló zivatarcellák fokozatosan kelet felé veszik az irányt, és egyre többfelé alakul ki hazánkban is zivatar.

Néhol heves zivatarok is lehetnek (főleg délnyugaton, majd éjszaka délkeleten) jégesővel, felhőszakadással (40-60mm), viharos kifutószéllel. A front érkeztével a szél - zivataroktól függetlenül - viharossá fokozódik, mellyel több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünkbe.

Holnap nyugaton csökken a felhőzet, míg keleten - főleg délelőtt - még előfordul zápor, egy-egy zivatar. A hőmérséklet holnap már csak 21 és 27 fok között alakulhat. Ez már a kora ősz jele...


Címkék: vihar, zivatar, zápor, hőmérséklet, hidegfront, front, eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: