Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » FORRÓSÁG!!!

FORRÓSÁG!!!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. augusztus 23. kedd, 13:27 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

jeges limonádé...jeges limonádé...Bejött az egy hete kiadott előrejelzésünk, tombol a hőség, és még csak most jön a java!

Holnap 33 és 38, csütörtökön 34 és 40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Eközben szinte felhőtlen lesz az ég, sokat süt majd a nap. A tikkasztó meleget esetleg ÉK-en frissítheti majd kisebb zápor. Aki most nyaral, nagyon jól időzített!

A hétvégére kissé mérséklődik a forróság, de még így is igazi nyaraló időre van kilátás, bátran tervezzünk strandolást, kerti partikat, mert nem fogja az eső elmosni.

A nagy hőség miatt az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki, az országos tiszti főorvos pedig hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a napi középhőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a 27 Celsius-fokot, így ezeken a területeken szerdán a legmagasabb szintű (vörös) figyelmeztetés lesz érvényben.

Paller Judit országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese emlékeztetett, hogy az idén egy nagy hőséghullám volt eddig júliusban, és azokban a napokban 25-30 százalékkal nagyobb volt a halálozási arány.

Budapesten egyelőre nem kell korlátozni a vízfogyasztást, pedig 20%-ékkal is megnőhet a fogyasztás a fővárosban. Vízadagoló automatát helyezett el a Parlament előtt az Országgyűlés Hivatala a Fővárosi Vízművek segítségével a hőségriadóra tekintettel. A nagy fővárosi csomópontokban holnap már ingyenes vízosztás is lesz.

A nagy hőségre tekintettel ismét emlékeztetünk a hőség idejére szóló jótanácsainkra>>>


Címkék: média, hőségnap, kánikula, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: