Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Napsütéses, igazi NYÁR!

Napsütéses, igazi NYÁR!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. augusztus 16. kedd, 09:37 | Módosítva: több mint 6 és fél éve

a balatoni nyár...a balatoni nyár...A következő napokban remek strandidő lesz! Augusztus 20-ára viszont egy gyenge hidegfront érkezhet!

Kevesen gondolták volna, hogy a hideg- és csapadékrekordokat döntögető július után még lesz igazi nyári idő. Nos, ahogyan az elmúlt pár napban is tapasztaltuk - és az előrejelzés is kecsegtető - igazi nyaraló idő jellemezheti augusztus hátralévő részét. A legfrissebb előrejelzések szerint szombatig napos, száraz és egyre melegebb időjárás várható, csapadék nélkül. Pénteken már 30 fok körüli hőség lehet. A Balaton is fokozatosan tovább melegszik, a hét utolsó munkanapján már 25-26 fokos vízben lubickolhatnak a most strandolók!

Augusztus 20-án, szombaton aztán egy gyenge hidegfront érkezik, de nem kell tartanunk pusztító viharoktól, mint 2006-ban.

Mint ismeretes, 2006. augusztus 20-án egy úgynevezett instabilitási vonal mentén szupercellás zivatarok alakultak ki. Este csapott le a vihar a budapesti tűzijátékot csodáló közönségre, a zivatar öt halálos áldozatot követelt. A zivatarrendszer vonulását és esetleges budapesti célpontját valamennyi hazai meteorológiai portál a tragédia előtt órákkal jelezte. 

Az északnyugati szél megerősödik, néhol átmenetileg egy-egy viharos széllökés is lehet. Kissé felfrissül a levegő, de záporra, zivatarra inkább csak ÉK-en elszórtan van esély.

A folytatás pedig továbbra is az igazi nyáré: legalább 27-éig folytatódhat a napos, száraz, meleg augusztusi idő. Aki teheti, most induljon nyaralni!


Címkék: vihar, kánikula, Balaton, nyár, napsütés, napozás, melegedés, hidegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: