Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Heves zivatarok - jön a hidegfront!

Heves zivatarok - jön a hidegfront!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. július 13. szerda, 13:21 | Módosítva: több mint 7 éve

főleg DNy-on lesz magas a CAPEfőleg DNy-on lesz magas a CAPEHolnap hidegfront érkezik, melynek hatására DNy felől komoly viharok alakulhatnak ki!

Csütörtökön eleinte folytatódik az igazi nyaraló idő, a napsütést inkább csak fátyolfelhők szűrhetik. Napközben aztán (délutántól-estétől) eleinte csak DNy-on, majd a Dunántúl középső és keleti tájain is egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A jelenlegi számítások szerint főleg DNy-on heves zivatarok is lehetnek, akár 3 cm-t meghaladó átmérőjű jégesővel, felhőszakadással és 100km/h-t meghaladó szélviharral. Az északnyugati szél fokozatosan - zivataroktól függetlenül - megerősödik, néhol viharossá (60-70km/h) fokozódik. Érdemes lesz figyelni délután és este a viharjelzést! A zivatarok súlypontja péntekre egyre inkább a keleti országrészre esik majd, itt többfelé lehet csapadék.

A front mögött a hétvégén napos, száraz időben reménykedhetünk, és egyre melegebb lesz ismét, majd kedden-szerdán egy ciklon jelentős lehűlést, többfelé kiadós mennyiségű csapadékot hozhat - ez azonban még meglehetősen bizonytalan...


Címkék: vihar, zivatar, zápor, riasztás, napsütés, eső, front, hidegfront, melegedés, nyár
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?