Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Nem ússzuk meg...

Nem ússzuk meg...

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. június 29. szerda, 10:10 | Módosítva: több mint 7 éve

gyakran eshet a következő napokbangyakran eshet a következő napokbanMa és holnap többfelé lehetnek záporok, zivatarok; a hétvégére pedig megint elromlik az idő!

Ma az Ukrajna felett örvénylő sekély ciklon áramlási rendszerében főleg a középső tájakon várható csapadék: délutánig még eső, zápor, majd nagyjából a Tatabánya-Pécs vonal 50-100 km-es sávjában délután zivatarok alakulhatnak ki. A zivatarokat viharos szél (60-80 km/h), jégeső és jelentős mennyiségű (akár 40 mm) csapadék kísérheti. 25 fok körül alakulhat ma a csúcshőmérséklet.

Holnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délután megérkezik a napok óta emlegetett hidegfront, melynek hatására egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Főleg a középső országrészben heves zivatarok, felhőszakadások lehetnek. Itt ismét hullhat 30 mm-t meghaladó mennyiségű eső. Délutántól viharossá fokozódik az északnyugati szél!

Pénteken barátságtalan, esős, szeles, hűvös, szinte őszies idő várható. Kinti programot semmiképp ne tervezzünk. Az erős szél és a csapadék lehűti állóvizeink hőmérsékletét, így a Balaton a hétvégén a 20 fokot sem éri majd el. Ráadásul a tervezett átúszás napján még mindig viharos lehet az északnyugati szél. Várhatóan idén sem ússzuk meg - a halasztást...


Címkék: zivatar, zápor, lehűlés, szél, vihar, Balaton, sport
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: