Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Őszies idő - de csak egy napra!

Őszies idő - de csak egy napra!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. június 19. vasárnap, 09:34 | Módosítva: több mint 7 éve

Esős vasárnap...Esős vasárnap...Ma 10 fokkal lesz hidegebb, mint tegnap volt. Nincs ok aggodalomra: holnaptól jön a felmentősereg, jövő héten újra NYÁR!

A délutáni órákig mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet és - már ahogy jelenleg is az ország nagy részén - többfelé várható eső, zápor, kezdetben néhol még zivatar is. Néhol jelentős mennyiségű (10-25mm) csapadékra van kilátás. A déli, kora délutáni óráktól északnyugat felől aztán megkezdődik lassan a felhőzet felszakadozása és előbújhat a nap, de keleten az esti órákban is lehet még záporeső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Hűvös, borongós időre készülhetünk, a csúcshőmérséklet - szemben a tegnapi kánikulával - ma mindössze 16 és 22 fok között alakulhat, azaz 10 fokkal lesz hidegebb, mint tegnap. Az őszies hangulat azonban csak átmeneti, jövő héten újra igazi nyári idő jön - várhatóan szombatig...


Címkék: eső, zápor, szél, hideg, zivatar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: