Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Hétvégi kilátások

Hétvégi kilátások

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. június 17. péntek, 09:30 | Módosítva: több mint 7 éve

háborgó fellegek a Balaton felettháborgó fellegek a Balaton felettA mai és a holnapi kánikulai nap után vasárnapra jelentősen lehűl a levegő, markáns hidegfront érkezik!

Igen kellemes a mai reggel, hiszen sok helyen süt a nap, és a hőmérséklet máris 22 és 27 fok között alakul. Napközben tovább erősödik a nappali felmelegedés, főleg délkeleten 30 fok feletti hőség várható. A napsütést főleg a Dunántúlon és északkeleten zavarhatják átmeneti felhők, melyekből záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Holnap is kitart még a kánikula, ismét főleg a délkeleti megyékben 30-33 fokos csúcsok is lehetnek, de máshol sem fogunk fázni. Délen és keleten nem várható csapadék, de a közelgő hidegfront hatására az északi és a nyugati területeken többfelé lehet zápor, zivatar. A front előtt megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délnyugati szél.

Vasárnap a már említett hidegfront határozza meg hazánk térségének időjárását. Nem éppen a nyaralóknak kedvező idő várható, hiszen az esti órákig borongós, szeles, hűvös időjárásra van kilátás. Ezért javasoljuk, hogy már most szervezzék át a programot és iktassanak be kirándulást, múzeum-látogatást, vagy tippjátékot a korábban tervezett pancsolás helyett. És kitartás: hétfőtől újra támad a nyár!


Címkék: kánikula, napozás, napsütés, nyár, nyárias, zivatar, lehűlés, vihar, hidegfront
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?