Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Erős hidegbetörés okozhat fagyos időt!

Erős hidegbetörés okozhat fagyos időt!

Szerző: mikes | Publikálva: 2018. március 14. szerda, 06:36 | Módosítva: több mint fél éve

Drasztikus hidegbetöréssel, havazással térhet vissza a tél a hétvégén. Hagyjuk elől a téli kabátokat!
 
Nemzeti ünnepünk napján reggel és délelőtt az erősen felhős égből szórványosan számíthatunk esőre, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Újabb erős felhősödés estétől várható, ekkor ismét elered az eső. 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Pénteken borult idő lesz, sokfelé kiadós mennyiségű esővel. Délután vékonyodhat el a felhőzet, de csak átmenetileg. 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk (ÉK-en lesz a hűvösebb).
 
Szombaton borult időre, erős hidegbetörésre van kilátás. Napközben rohamosan csökkenhet a hőmérséklet. Kezdetben eső, majd egyre inkább havazás várható. A sokfelé viharossá fokozódó ÉK-i szél estétől már hófúvásokat okozhat. Hirtelen alakulhatnak ki igen rossz közlekedési feltételek. Reggel még +5, délután már csak -2 fok körül alakulhat a hőmérséklet, fagyos levegő zúdul hazánk térségébe.
 
Vasárnap elárasztja a Kárpát-medence térségét a fagyos levegő, egész napos fagy valószínű. A szakadozó felhőzetből hózáporok fordulnak elő. Élénk marad az északi szél.
 
Hétfőn napközben erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan havazhat. Reggel kemény fagy ígérkezik, a derült tájakon -10 fok (!) köré süllyed a hőmérséklet. Délután is csak -3, +2 fok ígérkezik.
 

Címkék: havazás, markáns, hóátfúvás, , március
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?