Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » ZORD hideg közeleg!

ZORD hideg közeleg!

Szerző: mikes | Publikálva: 2018. február 22. csütörtök, 07:00 | Módosítva: több mint fél éve

így érkezik a szibériai eredetű hidegígy érkezik a szibériai eredetű hidegSzibériai eredetű, zord hideg érkezik a hétvégén. Jövő héten újra havazhat. Messze még a tavasz.
 
Pénteken napközben fokozatosan csökken a felhőzet, a havazás DNy-ra szorul vissza, itt is egyre gyengülő intenzítással. Az ÉNy-i szél megerősödhet, ami nyugaton hófúvást okozhat. Reggel -1, délután +2 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Szombaton ÉK felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Erős marad a légmozgás. Reggel -10 és -2, délután -2 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Vasánap gyakran lesz erősen felhős az ég, hózápor bárhol kialakulhat. Erős marad az ÉK-i szél, mellyel szibériai eredetű hideg levegő érkezik hazánk térségébe. Reggel már kemény fagy valószínű -15, -5 fokos értékekkel, nappal is egész nap fagyni fog (-6, -1 fok).
 
Hétfőn és kedden borult időre van kilátás. Hétfőn még csak szórványosan, kedden többfelé havazással. A fagypont alatti hőmérséklet miatt megmaradó, tartós hóra van esély. Az ÉK-i szél megerősödhet, ami több helyen okozhat hófúvást! Délutánonként mindössze -10 és -4, reggelente -16 és -10 fok között alakulhat a hőmérséklet. Zord hideg várható a meteorológiai tél utolsó napjaiban!
 

Címkék: havazás, hózápor, hóátfúvás, hideg, zord nap
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?