Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Villámlás esetére!

Villámlás esetére!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. június 7. kedd, 15:25 | Módosítva: több mint 7 éve

villám!villám!Tegnap több villámcsapás is károkat okozott, sőt személyek is megsérültek. Nézzük, mit tehetünk villámlás idején!

Figyelni kell az időjárás-jelentésre! Különösen fontos ez a szabály a szabadtéri események szervezőinek (lásd 2006. augusztus 20.)!

Vihar közeledtével keressünk menedéket! Biztonságosabb nagyobb, zárt épületekben vagy fémvázzal rendelkező, felhúzott ablakú járművekben keresni menedéket.

Szabadban kerüljük a fémtárgyakat, a vizet és a nyílt területeket, például a mezőket.

Ha lehetetlen elhagyni a nyílt teret, tanácsos leguggolni olyan alacsonyra, ahogyan csak lehet, de ne feküdjünk a földre.

húzzuk ki a számítógépet, ha jön a vihar!húzzuk ki a számítógépet, ha jön a vihar!Jó a legközelebbi személytől legalább 5 méteres távolságot tartani, és egy facsoport alatt menedéket keresni, de ne tegyük ezt magányosan álló fa esetében.

A házon belüli villámcsapás elkerülése érdekében a vihar ideje alatt kerüljük a vízzel való érintkezést, a telefonbeszélgetést, a számítógépezést vagy a szórakoztató elektronikai eszközökhöz kapcsolt fejhallgató használatát.

Biztonságosabb, ha távol maradunk az ajtótól és az ablakoktól, és kikapcsoljuk az elektromos berendezéseket, illetve kihúzzuk őket a fali csatlakozóból, még mielőtt a vihar megérkezne.


Címkék: zivatar, zápor, vihar, tudomány, tanács
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?