Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Közeledik a hó és a havas eső

Közeledik a hó és a havas eső

Szerző: mikes | Publikálva: 2018. február 11. vasárnap, 08:19 | Módosítva: több mint fél éve

Andras Pinter PhotographyAndras Pinter PhotographyA hét első felében többfelé lehet havazás, havas eső; aztán enyhülés következik.
 
Hétfőn borultságig növekszik napközben a felhőzet, nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, később havazás is. Reggel gyenge fagyra számíthatunk, délután 1-6 fok lesz.
 
Kedden borult idő lesz többfelé havazással, havas esővel, a Tiszántúlon esővel. A magasabban fekvő tájakon 10 cm körüli friss hó hullhat. Az ÉK-i szél megélénkül. Reggel 0, délután +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán marad a borús idő további csapadékkal: a Tiszántúlon folyékony halmazállapot valószínű, míg máshol továbbra is hullhat a hó, havas eső. Erős lesz az ÉNy-i szél. 0-5 fok ígérkezik délután.
 
Csütörtökön nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A reggeli -5, 0 fokról +1, +7 fok közé enyhül a levegő.
 
Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak elvétve fordul elő. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Hétvégén tovább erősödik a nappali felmelegedés: 4 és 10 fok között alakulhat a csúcsérték. Szombaton kevesebb, vasárnap több felhő ígérkezik.
 

Címkék: csapadék, havas eső, , február
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: