Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Egyre szürkébb idő jön

Egyre szürkébb idő jön

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. november 5. vasárnap, 08:40 | Módosítva: több mint fél éve

fotó: Pap Miklósfotó: Pap MiklósFokozatosan csökken a hőmérséklet, és egyre gyakrabban lesz felhős az ég.
 
Hétfőn a Dunántúlon erősen, máshol változóan felhős lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor, máshol kicsi az esély a csapadékra. Élénk lesz a DK-i szél. 10 és 15 fok között alakul a csúcsérték általában, de az esős nyugati tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet.
 
Kedden továbbra is nyugaton, délnyugaton lesz a több felhő, itt kisebb eső is előfordul. Máshol csapadék nem várható. 13 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és délutántól elszórtan alakul ki eső, zápor. A keleti szél megerősödhet. 9 és 14 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.
 
Csütörtökön és pénteken erősen felhős, vagy borult időre van kilátás. Csütörtökön többfelé, pénteken már csak elszórtan valószínű eső. Foltokban párás lesz a levegő. 10-11 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.
 
Hétvégén párás, foltokban ködös reggelek várhatók. A gyakran erősen felhős égből szombaton csak néhol, vasárnap szórványosan furdul elő eső, záporeső. 
 

Címkék: felhő, köd, borongós, borús
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: