Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Felhőszakadással indul a nyár!

Felhőszakadással indul a nyár!

Szerző: mikes | Publikálva: 2011. június 1. szerda, 07:21 | Módosítva: több mint 7 éve

zivatarok!zivatarok!Zivatarokkal, de meleg idővel kezdődik az idei nyár!

Ma, a meteorológiai nyár első napján hamisítatlan nyári időre van kilátás: hiszen több-kevesebb napsütés mindenütt lehet, és a hőmérséklet magasan alakul, 23 és 28 fok között. Nem lesz azonban felhőtlen a nyári hatás, hiszen eleinte csak szórványosan, majd egyre többfelé várható zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás (25-30mm csapadék rövid idő alatt) és jégeső (jégátmérő általában 2 cm alatt) is várható. A leghevesebb zivatarcellák ma nagy eséllyel a Dunántúl középső és északi részén alakulhatnak ki. Mérsékelt marad az északkeleti szél, de zivatarok környezetében heves kifutószélre készülhetünk!

Holnap is főleg a nap első felében lehet még némi napsütés, majd a magasra törő gomolyokból többfelé lehet zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az észak-dunántúli tájakon a megélénkülő szél hatására kisebb eséllyel, az Alföldön azonban nagyobb valószínűséggel lehetnek majd hevesebb zivatargócok. Nyugaton kissé visszaeshet a hőmérséklet, máshol marad a nyári meleg...


Címkék: zápor, zivatar, radar, csapadék, nyár, vihar
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: