Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jönnek az első fagyok

Jönnek az első fagyok

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. október 29. vasárnap, 07:37 | Módosítva: több mint fél éve

Fagyos reggeleket, csütörtöktől enyhülést hozhat a jövő hét.
 
Andras Pinter PhotographyAndras Pinter PhotographyHétfőn a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a Dunántúlon zápor is előfordul (a hegyekben havas eső zápor, hózápor is kialakulhat). Estig viharos lökések kísérik az ÉNy-i szelet. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Kedden és szerdán nagyrészt napos, gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. Reggelente -3 és +3, délután 10-11 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 
Csütörtökön napközben erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak néhol fordul elő. 9 és 14 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
 
Pénteken csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Csak elvétve fordul elő futó zápor. Az eleinte még erős ÉNy-i szél délutánra gyengül. 13 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szombaton hajnalban párás, napközben változóan felhős időre van kilátás. Eső nem lesz. 15 fok körül alakul a csúcsérték.
 
Vasárnap borongós idő valószínű, délutántól egyre többfelé esővel, záporral és viharossá fokozódó ÉNy-i széllel. Átmenetileg 15-17 fokos maximumok lehetnek, majd gyorsan csökken a hőmérséklet.
 

Címkék: fagy, fagyos nap, ősz
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: