Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Igazi október!

Igazi október!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. október 1. vasárnap, 08:32 | Módosítva: több mint fél éve

Igazi októberi időre számíthatunk a következő héten. Kedden és pénteken fordul elő eső.
 
Hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Eső nem lesz. Reggel -2 és +9, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. A déli szél megélénkülhet. Front nem lesz felettünk.
 
Kedden erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki - többnyire - gyenge eső, záporeső. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szerdán csökken a felhőzet, kisüt a nap. A délután megnövekvő felhőkből csak elszórtan fordul elő zápor. Az ÉNy-i szél napközben gyengül és DNy-ira fordul. 19 fok körül alakul a csúcsérték.
 
Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, kicsi az esély csapadékra. A DNy-i szél többfelé megélénkül. 20 fok köré melegedhet a levegő.
 
Pénteken erősen felhős lesz az ég, és szórványoan valószínű eső, záporeső. Az ÉNy-i szél egyre többfelé erősödik meg. 13-19 fok közé csökken a hőmérséklet.
 
Hétvégén változóan felhős idő ígérkezik hideg reggelekkel (többfelé lehet talajmenti fagy), és délután is már csak 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 

Címkék:
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: