Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Átmenetileg megszűnhet a forróság

Átmenetileg megszűnhet a forróság

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. július 9. vasárnap, 07:22 | Módosítva: több mint 1 éve

Jövő héten fokozatosan enyhül a rekkenő hőség, a hétvégén több helyen eshet az eső.
 
Hétfőn a napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és szórványosan számíthatunk záporokra, zivatarokra. A déli, délnyugati szél megerősödhet, zivatarok környezetében viharos szélrohamok lehetnek. 32-38 fok közötti forróság várható.
 
Kedden napközben sok napsütés várható, majd késő délutántól ÉNy felől zivatarok érkeznek. Marad a tikkasztó meleg 33 fok körüli maximumokkal.
 
Szerdán a hajnali zivatarok megszűnnek és napközben sok napsütés valószínű, csak elvétve lehet csapadék. Az ÉNy-i szél több helyen megerősödik. Pár fokkal tovább enyhül a hőség, de még így is 30 fok körül alakulhat a csúcsérték.
 
Csütörtökön gyengén felhős, napos időre van kilátás. A kezdetben még erős ÉNy-i szél estére mérséklődik. 25-31 fok várható.
 
Pénteken napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől esők, záporok, zivatarok fordulnak elő. 26-32 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
 
Hétvégén borongós idő látszódik többfelé esővel, záporral, erős széllel. Lehűlés ígérkezik, a tartósan esős tájakon csak 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 

Címkék: forróság, kánikula, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?