Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Változékony, hűvösebb idő közeleg

Változékony, hűvösebb idő közeleg

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. május 21. vasárnap, 07:40 | Módosítva: több mint 1 éve

A jövő hét első fele záporokat, zivatarokat hoz; a másik felében lehűlésre számíthatunk.
 
Hétfőn a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg a középső és a keleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet. 21 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Front nem lesz felettünk.
 
Kedden gomolyfelhős időre számíthatunk, és délután főleg a középső és a nyugati területen fordul elő zápor, zivatar. Az ÉK-i szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. 23 fok körül alakulhat a maximum.
 
Szerdán sok napsütés és délutáni gomolyfelhő-képződés valószínű. Elszórtan lehet csak zápor. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik. Hidegfront érkezik. A hőmérséklet még 21 és 27 fok között alakulhat.
 
Csütörtökön és pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan várható zápor. Az ÉNy-i szél mindkét nap erős lesz. Visszaesik a hőmérséklet, délutánonként már csak 17-24 fok ígérkezik. 
 
Hétvégén napos, friss időre van kilátás. Csak néhol alakul ki zápor. Hűvösek lesznek a reggelek, 10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet, délután 19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.
 

Címkék: zivatar, zápor, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: