Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Talajmenti fagy a hét közepén!

Talajmenti fagy a hét közepén!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. május 7. vasárnap, 08:01 | Módosítva: több mint 1 éve

Eleinte erős lehűlés, talajmenti fagy, a hét második felében felmelegedés várható. Marad a változékony május.
 
Hétfőn a többfelé erős ÉNy-i szél hatására felszakadozik a felhőzet, de még így is gyakoriak lesznek a felhős időszakok. Elszórtan, főleg a Nyugat-Dunántúlon és a Dunától keletre számíthatunk záporesőre. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.
 
Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, és ismét főleg a keleti tájakon fordulnak elő záporok. Élénk lesz az ÉNy-i szél. Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán változóan felhős időre van kilátás, egy-egy záporral. Reggelre 0 fok köré süllyed a hőmérséklet, több helyen még 2 méteres magasságban is fagyhat! Délután mindössze 11-16 fok valószínű. Ez kb. 5-6 fokkal elmarad a sokéves átlagtól.
 
Csütörtökön a sok helyen megerősödő DNy-i széllel felmelegedés kezdődik, a hőmérséklet délután már 20 fok körül alakul. Délelőtt ragyogó napsütés várható, délután a gomolyfelhőkből elvétve lehet zápor.
 
Pénteken sok gomolyfelhő valószínű, és főleg délután fordul elő zápor, zivatar. Egyébként tovább erősödik a nappali felmelegedés: 20-25 fokos kellemes meleg ígérkezik.
 
Szombaton viharossá fokozódó széllel, többfelé csapadékkal hidegfront érkezhet; mely vasárnapra elvonul. Komoly lehűlést várhatóan nem okoz.
 

Címkék: fagy, május, melegedés, változékony
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: