Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Erős lehűlést, havas esőket hozhat a jövő hét

Erős lehűlést, havas esőket hozhat a jövő hét

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. április 16. vasárnap, 08:51 | Módosítva: több mint 1 éve

Többszöri eső, és kifejezetten hűvös idő várható ezen a héten.
 
Húsvét hétfőn északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor. A Dél-Dunántúlon délutántól tartósabb eső is lehet. Élénk lesz a nyugati szél. 11 és 16 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.
 
Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen, majd keleten számíthatunk több helyen esőre. Sokfelé lesz erős az ÉNy-i szél. 12 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán borús idő lesz többfelé esővel. A hegységekben és ÉNy-on havas eső, hó is hullhat. Sokfelé fokozódhat viharossá az északi szél. Markáns lehűlés várható: mindössze 5 és 10 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
 
Csütörtökön marad a sok felhő, és továbbra is több helyen eshet az eső, a magasabban fekvő tájakon a havas eső, illetve havazhat is. Nagy területen lesz viharos a légmozgás. +7 fok körüli értékeket mutathatnak majd a hőmérők.
 
Pénteken napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen valószínű újabb csapadék. Mérséklődik a légmozgás is.
 
Hétvégén változóan felhős idő ígérkezik hideg reggelekkel. Szombaton elvétve, vasárnap délután már ismét többfelé lehet eső, zápor. Délutánonként 12-13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 

Címkék: lehűlés, havaseső, eső, esőzés, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: