Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Lehűlés jöhet jövő héten!

Lehűlés jöhet jövő héten!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. április 2. vasárnap, 08:38 | Módosítva: több mint 1 éve

Változékonnyá válik időjárásunk, a hét közepén viharos szél és erős lehűlés lehet.
 
Hétfő estig folytatódik a ragyogóan napos, kellemes tavaszi idő. Estétől aztán - a megnövekvő gomolyfelhőkből - záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az ÉK-i szél megélénkül a késő délutáni óráktól. 22-23 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.
 
Kedden gyakran növekszik meg a felhőzet, és szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra. Néhány fokkal már visszaesik a hőmérséklet: 18-21 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szerdán változékony idő lesz többfelé záporral, zivatarral (ÉK-en akár felhőszakadás is lehet). Déltől megerősödik, majd egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 15 és 20 fok közé gyengül a felmelegedés.
 
Csütörtökön erős lehűlés várható, nagy területen viharossá fokozódó ÉNy-i széllel. Emellett elszórtan záporok is előfordulnak. Már csak 10 és 15 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők.
 
Pénteken csökken a felhőzet, de futó záporok még lehetnek. Délutánig erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i légmozgás. 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Hétvégén még változóan, vasárnap már csak gyengén felhős időre van kilátás. Újra erősödik a nappali felmelegedés: szombaton 17, vasárnap már 19-20 fok körüli maximumok lehetnek.
 

Címkék: zivatar, zápor, tavasz, szél
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: