Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Jövő héten 20-23 fok is lehet!

Jövő héten 20-23 fok is lehet!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. március 19. vasárnap, 08:22 | Módosítva: több mint másfél éve

Péntekig fokozatos melegedés várható, beköszönthet a 20 fokos tavasz!
 
Hétfőn az ország északkeleti felén még gyakran lesz erősen felhős az ég, a DNy-i tájakon ugyanakkor már többórás napsütés lehet. Esetleg északon fordul elő zápor. Délig erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél, majd jelentősen gyengül a légmozgás. 12 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet - DNy-on lesz a melegebb. Hidegfronti hatás várható.
 
Kedden északon gyakori lesz a felhősödés, míg délen sok napsütésre számíthatunk. Eső nem lesz. A megélénkülő déli széllel egyre melegebb levegő érkezik: délután már 15-21 fok valószínű.
 
Szerdán északon erősen megnövekedhet a felhőzet, itt záporok is kialakulhatnak. Délen marad a nagyrészt napos időjárás. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul: a borongós északon 12-17, a derűs déli tájakon 18 és 21 fok között alakul.
 
Csütörtökön csak kevés fátyolfelhő szűri a remek tavaszi napsütést. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: 16 és 23 fok közötti kellemes hőmérséklet ígérkezik.
 
Pénteken ragyogóan napos, délután már fátyolfelhős időre van kilátás. 18 és 23 fokos tavaszi meleg várható. Eső nem fordul elő.
 
Hétvégén északkelet felől pár fokkal hűvösebb, de száraz levegő érheti el a Kárpát-medence térségét. A maximumok 10 és 16 fok közé eshetnek vissza.
 

Címkék: tavasz, melegedés, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?