Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Változékony, szeles időnk lesz

Változékony, szeles időnk lesz

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. március 5. vasárnap, 07:10 | Módosítva: több mint másfél éve

Gyakori frontátvonulás várható a jövő héten, többször lesz erős a szél.
 
Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és délen több helyen, északon csak elszórtan számíthatunk esőre, záporra. Megerősödik, majd estére gyengül az ÉNy-i szél. 9 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
 
Kedden délnyugat felől újabb felhősödés várható, de csapadék inkább csak délen, délnyugaton fordul elő. 9 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Szerdán az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, de délen és a Tiszántúlon még kialakul eső, záporeső. 10-11 fok körül marad a maximum.
 
Csütörtökön marad a változékony idő: ÉNy felől megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő záporeső. A szél ismét megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 7 és 13 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Pénteken változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütéssel. Zápor csak elszórtan lehet. 10 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
 
Szombaton változóan, vasárnap ismét erősen felhős lesz az ég. Vasárnap záporok is kialakulhatnak az erős szél mellett. Szombaton 15, vasárnap 13 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 

Címkék: szél, tavasz, változékony, csapadék
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?