Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Borongós, de melegedő idő jön

Borongós, de melegedő idő jön

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. február 19. vasárnap, 09:17 | Módosítva: több mint másfél éve

Változékony időre számíhatunk a jövő héten, de tovább enyhülhet a levegő: akár 15 fok is lehet. 
 
Hétfőn délelőtt feloszlik a hajnalban képződött köd jelentős része, és változóan felhős idő alakul ki. Pár órás napsütés az ország nagy részén várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
 
Kedden beborul az ég, és többfelé várható eső. Este aztán szakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Erős lesz a nyugati szél. 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk délután.
 
Szerdán reggel még többfelé eshet az eső, majd csökken a felhőzet, és délután már napsütésre számíthatunk. A délnyugati szél még enyhébb levegőt szállít: 8 és 13 fok közé melegedhet levegő.
 
Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő záporeső. Napközben a délnyugati szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 8 és 16 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
 
Pénteken egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és átmenetileg több helyen lehet eső, zápor. Délelőtt a DNy-i, délután az ÉNy-i szél fokozódik viharossá. 14 fok körül a maximum-érték, majd délután zuhanni kezd a hőmérséklet.
 
Hétvégén folytatódhat a gyakran erősen felhős idő, szórványos záporokkal. Szombaton 9-10, vasárnap már újra 12-13 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délután.
 

Címkék: enyhülés, eső, felhő, tavaszias
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?