Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » A borús hétvége után enyhülés

A borús hétvége után enyhülés

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. február 17. péntek, 10:08 | Módosítva: több mint másfél éve

A hétvégén még kitarthat a makacs rétegfelhőzet, de a jövő héten kitisztulhat a levegő és végre megérkezhet az enyhülés.
 
Szombaton erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakok délután északon lehetnek. Elszórtan várható eső, záporeső. Napközben fokozatosan mérséklődik az ÉNy-i szél. Estétől párássá válik a levegő. Reggel 0, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Vasárnap reggelre sokfelé képződik köd, mely napközben csak lassan oszlik fel. Egyébként változóan felhős időnk lesz, csak elvétve lehet szitálás. A DNy-i szél gyenge marad. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Hétfőn fokozatosan megnövekszik napközben a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. A nyugati szél sokfelé megerősödik, mely mindenhol felszaggatja a rétegfelhőzetet és kisöpri a megülepedett szennyezett levegőt. 5 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.
 
Kedden erősen felhős, vagy borult időnk lesz, és többfelé valószínű eső. A nyugati szél élénk, néhol erős lesz. +10, +11 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.
 
Szerdán csökken a felhőzet, és napközben több helyen süt ki a nap. Az élénk DNy-i széllel még enyhébb levegő érkezhet hazánk térségébe, délen néhol +15 fok is lehet!
 

 


Címkék: borongós, borult, borús, enyhe, enyhülés, tavaszias
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?