Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Enyhülés és köd

Enyhülés és köd

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. február 12. vasárnap, 10:17 | Módosítva: több mint másfél éve

Nyugaton sok napsütésre, keleten tartós ködre számíthatunk a héten!
 
Hétfőn a reggeli párásság hamar megszűnik, és északkelet felől tovább csökken a felhőzet. Többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Néhol megélénkül az ÉK-i szél. Reggel -4, délután +4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 
Kedden az ország nagy részén szikrázó napsütésre számíthatunk, inkább csak ÉK-en jelennek meg fátyolfelhők az égen, de csapadék itt sem fordul elő. A reggeli -5 fokról +4, +5 fokra melegszik a levegő.
 
Szerdán hajnalban főleg a keleti tájakon válhat párássá a levegő. Napközben szűnik a párásság, és az ország nagy részén ragyogó napsütésre van kilátás, de lesznek tartósan borús tájak is. Gyenge lesz a szél. Reggel -3, délután +6 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Frontmentes idő lesz.
 
Csütörtökön reggel sokfelé, napközben ismét főleg a Dunától keletre lehet pára, illetve ködfelhőzet. A Dunántúlon napközben kisüthet a nap. A tartósan felhős, párás tájakon hószállingózás, ónos szitálás kialakulhat. A ködös tájakon csak 0, a naposabb részeken +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk.
 
Péntek reggelre ismét több helyen képződik köd, melynek egy része tartósan újra megmaradhat. Egyébként a nap első felében változóan, délután erősen felhős lesz az ég, és elszórtan kisebb eső, záporeső is kialakulhat. 5 és 10 fok között alakul általában a hőmérséklet, de tartósabban párás részeken ennél hidegebb lesz. Az ÉNy-i szél megélénkül.
 

Címkék: tavaszias, enyhe, enyhülés, napsütés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?