Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Átlagos februári idő jön

Átlagos februári idő jön

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. február 5. vasárnap, 09:45 | Módosítva: több mint másfél éve

Jövő héten a sokéves átlag köré csökken a hőmérséklet, komoly csapadék csak hétfőn várható.
 
Hétfőn túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé számíthatunk kiadós esőre. Estétől az ÉNy-i magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is lehet. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 3 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet. Lehűlés kezdődik. Erős hidegfronti hatás várható.
 
Kedden eleinte marad a borús, csapadékos idő; majd nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen fordul elő eső, havas eső, néhol hózápor. A kezdetben még erős ÉNy-i szél estére jelentősen mérséklődik. Reggel -2 fok körül, délután 2 és 5 fok között várható a hőmérséklet.
 
Szerdán erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon elszórtan szállingózhat a hó. A légmozgás gyenge lesz. Reggel -3, délután +1, +2 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Csütörtökön továbbra is gyakran növekszik meg erősen felhőzet és elsősorban a délnyugati, nyugati területeken fordulhat elő hószállingózás, hózápor. A keleti szél többfelé megélénkül. -1 és +4 fok között alakulhat a csúcsérték.
 
Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, csak délutántól várható a felhőzet jelentősebb csökkenése. Számottevő csapadék nem fordul elő. 0 és +6 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérő délután - ez nagyjából megfelel a sokéves átlagnak.
 
A hétvégén változóan felhős időnk lesz, csapadék nem valószínű. Néha élénkül csak meg a délkeleti szél. Reggelente -3, délutánonként +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 

Címkék: borongós, borús, eső, hózápor, február
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?