Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Úton az enyhülés

Úton az enyhülés

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 29. vasárnap, 08:54 | Módosítva: több mint másfél éve

Jövő héten fokozatos enyhülés várható, hétvégén akár +5, +10 fok is lehet.
 
Hétfőn borult, párás idő lesz. Néhol ónos szitálás, hószállingózás, zúzmara is kialakul. Reggel -10 és -5, délután -7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Front továbbra sem lesz felettünk.
 
Kedden marad az erősen felhős, vagy borult, párás idő. Napközben ÉNy felől nedves levegő éri el térségünket, melynek hatására késő délutántól északon, északkeleten hó, máshol ónos eső, szitálás várható. A DK-i szél többfelé megélénkül. Reggel -6, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Több helyen valószínű ónos eső, eső, ÉK-en havazás. Élénk marad a DK-i szél. +1 fok köré enyhül a levegő.
 
Csütörtökön borongós marad az idő, csapadék (ónos eső, szitálás) főleg a nap első felében lehet. A szél délire fordul és tovább élénkül. ÉK-en gyengén még fagyhat, máshol 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
 
Pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás, már csak elvétve lehet szitálás. Az élénk déli széllel továbbra is enyhe levegő áramlik térségünkbe, további olvadás valószínű. ÉK-en -2 és +3, máshol +3 és +9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.
 
Szombaton több helyen megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a DNy-i szél. Jelentős enyhülés várható: a Dunántúlon több helyen mérhetünk +10, +14 fokot (ÉK-en továbbra is csak mérsékelt enyhülés ígérkezik, a maximum +3 fok körül alakulhat).
 

Címkék: enyhülés, eső, hideg, hószállingózás, olvadás, melegedés
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: