Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Egyre rosszabb a levegő!

Egyre rosszabb a levegő!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 23. hétfő, 14:37 | Módosítva: több mint másfél éve

A gyenge légmozgás, a tartósan ködös időjárás, valamint az alacsony hőmérséklet miatt többb településen tovább romlott a levegőminőség.
 
21 településen: Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Győrben, Vácon, Tökölön, Egerben, Szolnokon, Salgótarjánban, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Dorogon, Esztergomban, Várpalotán, Dunaújvárosban, Százhalombattán, Putnokon, Hernádszurdokon,Nyíregyházán, Debrecenben és Oszláron a kisméretű részecske szennyezettség tegnap átlépte a riasztási küszöböt, ezért veszélyes minősítést kapott a levegő-egészségügyi helyzet.
 
Hét városban: Sopronban,Szombathelyen, Szentgotthárdon, Tatabányán, Veszprémben, Székesfehérváron és Százhalombattán a tájékoztatási küszöb feletti PM10 szennyezettség okozott egészségtelen levegőminőséget. Az egészségügyi határértéket meghaladó kisméretű részecske (PM10) koncentráció miatt Ajkán kifogásolt levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.
 
Az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A fenti településeken élők figyelmébe ajánljuk egészségi tanácsainkat: lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.
 
Ebben az időjárási helyzetben lényeges változás a következő napokban sem várható.
 
(forrás: ÁNTSZ)

Címkék: riasztás, szmog
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: