Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Fagyos, ködfelhős napok

Fagyos, ködfelhős napok

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 22. vasárnap, 15:06 | Módosítva: több mint másfél éve

Metzger Vanda képeMetzger Vanda képeCsendes, de továbbra is hideg téli idő várható a jövő héten.
 
Hétfő éjszaka nagy területen képződhet zúzmarás köd, mely napközben néhol tartósan megmarad. Napközben általában rétegfelhős lesz az ég, de főleg ÉNy-on és DK-en kevés napsütés is várható. A tartósan párás tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Reggel -11 és -6 fok (a havas északi tájakon -15 fok körül), délután -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Kedden hajnalban többfelé párás, napközben erősen felhős idő várható. Kisebb csapadék továbbra is a tartósan ködfelhős tájakon lehet. Az ÉNy-i szél megélénkül. Reggel -7, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett ismét lehet köd a hajnali, reggeli órákban. Élénk marad az ÉNy-i szél. Fagypont körül valószínű a csúcsérték.
 
Csütörtökön folytatódik a nyugodt, hideg téli idő. Reggel újra ködössé válhat a levegő, míg napközben tartósan ködfelhős és derengő tájak váltakozhatnak. Reggel -15 és -5, délután -3 és +3 fok között alakulhat a hőmérséklet.
 
Pénteken és szombaton erősödik a ködhajlam, egyre nagyobb területen van kilátás tartósan megmaradó ködfoltokra. Egyelőre marad a fagyos idő.
 

Címkék: előrejelzés, hószállingózás, felhő, pára, zúzmara
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: