Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Ónos eső, havas eső, majd erős havazás jöhet!

Ónos eső, havas eső, majd erős havazás jöhet!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 11. szerda, 10:17 | Módosítva: több mint másfél éve

Csütörtökön és pénteken hó, ónos eső, havas eső egyaránt várható. Pénteken délen intenzív havazás is lehet!
 
Csütörtökön hajnalban ÉNy felől az ország ÉK-i felén többfelé, a DNy-i tájakon csak néhol várható havazás. Reggelre főleg az ÉK-i tájakon 1-3 cm-es hó hullhat. Napközben átmenetileg csökken a felhőzet, ezzel együtt jelentősen megenyhül az idő, egyre többfelé emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet (a maximum -4 és +4 fok között alakulhat). Estétől ismét előfordulhat csapadék, mely már csak ÉK-en lesz hó, máshol eső, havas eső, ónos eső ígérkezik.
 
Pénteken igen mozgalmas időre számíthatunk: a déli órákig többfelé várható vegyes csapadék. Egyedül az ország ÉK-i csücskében lehet végig hó, máshol délig eső, havas eső, ónos eső vegyesen lehet. Déltől aztán megfordul a szél, és egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe, ezért újra havazás váltja el az addigi halmazállapotot. A Dél-Dunántúlon intenzív havazás alakulhat ki. A halmazállapot-váltással egyidőben északnyugat felől csökken a felhőzet, így ÉNy-on csak néhány cm, de délen és keleten akár 10 cm-es hó is hullhat. Délben még 0 és +4, este már csak -1 és +1 fok valószínű.
 
Szombaton estig erősen felhős lesz az ég. Hajnalban és reggel még a Tiszántúlon, délelőtt és a déli órákban főleg a Dunántúlon lehet havazás, hózápor. Erős lesz az ÉNy-i szél. -2 és +1 fok közötti értékeket mérhetünk.
 
Vasárnap tovább csökken a felhőzet, már csak néhol szállingózhat a hó. Reggel -12 és -5, délután -3 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet.
 
Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet és főleg a nyugati tájakon fordul elő havazás. Az élénkülő ÉK-i széllel ismét egyre fagyosabb levegő érheti el hazánk térségét. Egész napos fagy valószínű.
 
A kemény tél folytatódik.
 

Címkék: enyhülés, hózápor, , front, havazás, hideg, hidegfront, havas eső
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: