Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Kemény fagy, hó, ónos eső jöhet a héten.

Kemény fagy, hó, ónos eső jöhet a héten.

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 9. hétfő, 06:31 | Módosítva: több mint másfél éve

a Posza Róbert Art képea Posza Róbert Art képeCsütörtöktől megenyhül az idő, ezzel együtt csapadék is többfelé várható: havazás, ónos eső, havas eső is előfordul!
 
Kedden változóan felhős lesz az ég, de csak elvétve fordul elő hószállingózás. Folytatódik a rendkívül hideg idő: reggel -20 és -10, délután -10 és -5 fok között alakul a hőmérséklet. A keleti szél néha megélénkül.
 
Szerdán délelőtt erősen, délután gyengén felhős lesz az ég. A nap első felében fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A reggeli -12 fokról -6 fok köré enyhül az idő.
 
Csütörtökön megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható havazás, ónos eső, majd délutántól már havas eső, eső is. Az ország északkeleti felén tartja magát a kemény fagy (délután is -5 fok körüli értékek lehetnek), de DNy-on +2 fok köré melegedhet a levegő. A DNy-i szél megerősödik. Melegfronti hatás érvényesül.
 
Pénteken délig folytatódik a borongós idő többfelé csapadékkal, majd az erős ÉNy-ira forduló szél hatására csökken a felhőzet. ÉK-en is megenyhül az idő, délután +1 fok körül alakulhat a hőmérséklet.
 
Szombaton az erős ÉNy-i széében felhőátvonulások várhatók, egy-egy hózáporral. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.
 
Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délutántól havazás kezdődik. Egész napos fagy lehet. Élénk DNy-i szél ígérkezik.
 

Címkék: enyhülés, havas eső, havazás, hideg, , hózápor, hószállingózás, hőmérséklet
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: