Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Viharos széllel zúdul be a dermesztő hideg!

Viharos széllel zúdul be a dermesztő hideg!

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 5. csütörtök, 14:30 | Módosítva: több mint másfél éve

100 km/h-s széllökésekkel sarkvidéki eredetű hideg levegő árasztja el hazánk térségét. Tartós hidegre készüljünk!
 
Pénteken a Nyugat-Dunántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég, itt akár többször is kialakulhat hózápor. Az ország többi részén sok napsütésre, felhőátvonulásokra számíthatunk, és csak néhol fordul elő futó hózápor. Az északi szél nagy területen lesz viharos, főleg a Dunántúlon 100 km/h-s orkán erejű széllökések is lesznek. Zord hideg várható: reggel -15 és -7, délután -9 és -4 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás, markáns hidegbetörés várható. Az autósoknak óvatosabban kell vezetniük az igen erős oldalszél miatt. A viharos szélben a hőérzet -20, -25 fok körül valószínű!
 
Szombaton zord időnk lesz, reggel -20 és -10, délután -10 és -4 fokos dermesztő faggyal. Egyébként sok napsütésre van kilátás, csak néhol alakulhat ki hózápor. Többfelé lesz még erős az északi szél. 
 
Vasárnap napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől a Dunántúlon havazás kezdődhet. Reggel -16 és -6, délután -9 és -1 fok közötti hideg várható.
 
Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elszórtan (nagyobb eséllyel ismét a Dunántúlon) fordul elő hószállingózás. Nyugaton +1, keleten -3 fok körül alakulhat a maximum.
 
Kedden és szerdán a jelenlegi számítások szerint mindkét nap borús idő valószínű, többfelé havazással. Reggelente -6, délutánonként 0 fok körül várható a hőmérséklet.
 
A katasztrófavédelem közleménye a rendkívüli hidegre való tekintettel itt olvasható.
 

Címkék: havazás, zord nap, hidegfront, hideg, , hóátfúvás
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?

Lexikon: Jótanácsok hőségben!

Íme néhány jótanács, hogyan vészeljük át a tikkasztó meleget: