Köpönyeg.hu

Bejelentkezés Twitter RSS FacebookKövess minket Facebookon!

Híreső (Időjárási hírek)

Főoldal » Híreső (Időjárási hírek) » Igazi téli idővel indul az év

Igazi téli idővel indul az év

Szerző: mikes | Publikálva: 2017. január 1. vasárnap, 08:26 | Módosítva: több mint másfél éve

Igazi téli időnk lesz a héten, kemény fagyokkal, akár havazással.
 
Hétfő hajnalban a főváros környezetében, és az ország északkeleti harmadán ködössé válik a levegő. Néhol ónos szitálás, hószállingózás is kialakul. Napközben változóan (északkeleten erősen) felhős lesz az ég, majd késő estétől sodródhat fölénk vastagabb felhőzet. Reggel kemény fagy várható -12, -4 fokos értékekkel, és délután is marad a hideg, téli idő -2, +4 fokos maximumokkal. 
 
Kedden a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugaton elszórt gyenge hóesés is lehet. Délután csökken a felhőzet. Átmenetileg megerősödhet az ÉNy-i szél. +1 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
 
Szerda napközben észak felől beborul az ég, és délután észak felől szórványosan várható havazás. Általában 1-5 cm-es hó hullhat az északi tájakon, délen nem látszik számottevő mennyiség. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.
 
Csütörtökön a viharossá fokozódó északi szél hatására szakadozik a felhőzet, már csak futó hózáporok fordulnak elő. Erős hidegbetörés várható. A maximum fagypont körül várható.
 
Pénteken lassan tovább csökken a felhőzet, de hózápor bárhol előfordulhat. Erős marad az északi légmozgás, mellyel továbbra is igen hideg levegő zúdul hazánk térségébe. Egész napos fagyra számíthatunk!
 
Szombaton a nap első felében párás, foltokban ködös idő ígérkezik, majd délutántól megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki havazás, ónos eső. Reggel zord hideg lehet és délután is csak -2 fok látszik.
 
Vasárnap erősen felhős, párás időre van kilátás. Délelőtt még többfelé, délután egyre kevesebb helyen alakul ki vegyes csapadék (hó, ónos eső). 
 

Címkék: hózápor, , havazás, hidegfront, hideg
Megosztás Megosztás Tweet RSS Nyomtatás
h i r d e t é s

Lexikon

Köpönyeg lexikon: Időjárási érdekességek, jelenségek magyarázata ismeretterjesztő cikkek.

Lexikon: a szeptemberi népi megfigyelések

Itt az ősz első hónapja, mely - az elődeink szerint - már nem csak a télre, a tavaszra is jövendöl. Lássuk:

Lexikon: novemberi népi megfigyelések

Márton, Erzsébet, Katalin... Novemberben nagyon sok napra van időjárási megfigyelés. Lesz hó? Locsog, vagy kopog? Hogy is van a népi jövendölés?